ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКому в наступному році уріжуть субсидії?

Кому в наступному році уріжуть субсидії?

За рахунок підвищення мінімалки на субсидіях планують заощадити п'ять мільярдів гривень.

За рахунок підвищення мінімалки на субсидіях планують заощадити п'ять мільярдів гривень, про це йдеться у повідомленні Сегодня.ua.

В наступному році українцям перерахують розмір субсидії. Кількість субсидіантів до цього часу, припускають в Кабміні, виросте до семи мільйонів сімей. Левова частина субсидіантів оформили знижку з урахуванням мінімального доходу – на даний момент це зарплата в розмірі 1600 гривень. У наступному році, мінімалка зросте в два рази, в результаті після перерахунку значно зменшиться і розмір субсидії. Нововведення не торкнеться тих, хто вже зараз декларує зарплату більше 3200 гривень.

Як пояснили в Міністерстві соціальної політики, до кінця опалювального сезону, тобто 30 квітня, перераховувати субсидії українцям не будуть. Але після цього знижку все-таки перерахують.

При розрахунку субсидії в соціальній службі розраховують обов'язковий платіж для сім'ї. Незалежно від того, скільки використовували ресурсів (в межах соціальної норми), платити доведеться фіксовану суму щомісяця. Дохід на одного члена сім'ї ділять на базовий коефіцієнт 2 і прожитковий мінімум, отриману суму множать на 15%.

Наприклад, загальний дохід сім'ї з чотирьох осіб – 3200 гривень (двоє батьків з мінімальними зарплатами і двоє дітей). По 800 гривень на кожного. Відповідно до зазначеної вище формули, можна розрахувати суму обов'язкового платежу: 800/1544/2 * 15% = 3,8% від загального доходу, тобто за комуналку сім'я віддасть 121,6 гривні. У наступному році, після зростання мінімалки, ця ж сім'я з двома мінімальними зарплатами на чотирьох заплатить за комуналку 492,8 гривні, тобто на 371,2 гривні більше.

При цьому 40% українців декларують мінімальну зарплату – 1600 гривень. Після того, як частину зарплати доведеться вивести з тіні, і мінімальна зарплата буде 3200 гривень, розмір субсидії значно зміниться для частини субсидіантів. Як повідомило "Сегодня.ua" джерело в Кабміні, завдяки подібному рішенню вдасться заощадити 5 мільярдів бюджетних гривень, які раніше планували витратити на субсидії.

Вирішили обновити свій гардероб. Почніть з сумки - незамінний жіночий аксесуар. Сумки жіночі шкіряні, наприклад, представлені на сайті http://torbuna.com.ua. Заходьте і вибирайте.

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
31 Грудня 2016 p. 21:43
Тепер собеси не надсилають споживачам документ про призначення субсидії , як це було раніше. Тобто, жоден одержувач субсидії не може документально підтвердити своє право на цю субсидію. Тепер субсидію зазначають лише у платіжних повідомленнях про оплату компослуг, причому кожен місяць різну суму. Тому ці повідомлення є документом про призначення субсидії лише за минулий місяць, а не на рік чи півроку вперед.
Коля Пухов
02 Січня 2017 p. 00:15
Невже на платіжках не можна відвести достатньо місця спеціально для касового відбитку? Щоб відбиток не накладався на інший текст або рекламу? Чомусь із касовим відбитком у Ощадбанку завжди проблема: або його ставлять на окремому сіренькому із дірочками папіросному папірці майже нерозбірливо, або на квитанції поверх інших записів та нарахувань, - тоді нерозбірливими стають також і ці записи. Доречі, при Януковичі не брали додаткової плати (комісії) за внесення платежу, а касові відбитки були чіткі і ставилися на спеціально відведеному вільному місці.