ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКомунальні підприємства примудрилися «злити» 60 млн гривень субвенцій приватним структурам

Комунальні підприємства примудрилися «злити» 60 млн гривень субвенцій приватним структурам

За словами Андрєєва, за результатами перевірки було порушено кримінальні справи, розслідування яких дозволить знайти винних у цих незаконних оборудках

Державна фінансова інспекція в 2011 році в результаті проведення перевірок виявила, що за допомогою різних схем понад 60 млн грн, отриманих з бюджету у вигляді субвенцій, були виведені з комунальних підприємств на рахунки приватних структур.

Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив глава Держфінінспекції Петро Андрєєв, передає кореспондент «У.К.».

Так, за його словами, КП «Водотеплосервіс», розташоване в Івано-Франківській області, замість погашення заборгованості за спожитий газ скерувало отримані з бюджету 23 млн грн на придбання препарату для очищення води «Сік вест» за ціною, яка у 9 разів перевищувала його митну вартість. В результаті даної операції різницю у 20 млн грн було використано не за призначенням.

Також, за словами Андрєєва, у Київській області на КП «Білоцерковводоканал» той же препарат був придбаний за 11 млн грн бюджетних коштів. Даний препарат був переданий комерційній структурі як погашення боргу за торф, придбаний раніше за ціною, завищеною в 32 рази.

«У м. Кривий Ріг Дніпропетровської обл. ПЖО № 14 з грудня 2011 р. завищило квартплату в 2,2 рази при тому, що таке величезне підвищення вартості послуг абсолютно не говорить про поліпшення якості цих послуг... Як ми встановили, ці послуги взагалі не надавалися, тобто наші громадяни не знають і не розуміють, за що вони платять», - повідомив П.Андрєєв.

Крім того, в ході проведеної перевірки ГФІ було виявлено, що КП «Тепло-водоканал» в Запорізькій області взяло на себе борг за електроенергію Казенного підприємства «Запорізький титано-магнієвий комбінат» на суму 16 млн грн і сплатило його за рахунок отриманих коштів субвенції. Надалі, комунальне підприємство в обмін на векселі ТОВ «Енергоспецсплав» переуступив цій комерційній структурі право вимоги боргу від казенного підприємства. Як результат, сказав П.Андрєєв, КП «Запорізький титано-магнієвий комбінат» перевів ТОВ «Енергоспецсплав» 16 млн грн, а у КП «Тепловодоканал» залишилися непогашені векселі цієї комерційної структури, яка на сьогодні перебуває в стадії ліквідації.

За словами Андрєєва, за результатами перевірки було порушено кримінальні справи, розслідування яких дозволить знайти винних у цих незаконних оборудках.

Катерина Селіванова

 
Коментарі (0)