ГоловнаНовини ЖКГПодіїКомунальні підприємства зникають через борги

Комунальні підприємства зникають через борги

Останнє комунальне підприємство Знам’янки ліквідовано через боргові зобов’язання. Керівництво запевняє, що не залишить співробітників без підтримки

У Знам’янці ліквідовано останнє комунальне підприємство - «Шляховик». За словами міського голови Ігоря Крижанівського, у зв’язку зі складною фінансовою ситуацією, - повідомляє gre4ka.info.

Усім працівникам запропоновано працевлаштування за відповідними професіями. Основні засоби підприємства передали на баланс управління містобудування, архітектури та ЖКГ.

В результаті постійного недофінансування підприємства та несвоєчасного проходження платежів, на комунальному підприємстві «Шляховик» був високий рівень заборгованостей. Заборгованість по заробітній платі сягала 191,5 тис. грн, по сплаті єдиного внеску - 103,1 тис. грн, по податках - 561,7 тис. грн, перед постачальниками 225,1 тис. грн, інші зобов’язання - 12 тис. грн, дебіторська заборгованість за надані послуги - 491 тис. грн, по відрахуванням до пенсійного фонду - 145,4 тис. грн.

Всього на підприємстві працювало 37 працівників, фонд оплати праці на місяць складав 69,3 тис. грн. Центром зайнятості їм нараховуватимуться мінімальні виплати. Допомогу з безробіття звільнені отримають не раніше, ніж за кілька місяців, адже й тут існує заборгованість.

Нагадаємо, що раніше «Госпрозрахункове архітектурно-планувальне бюро» також було ліквідоване «з метою підвищення ефективності надання послуг населенню міста і скорочення непродуктивних витрат комунальних підприємств».

 
Коментарі (0)