ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКомунальні витрати на тепло не підуть на зменшення у новому році

Комунальні витрати на тепло не підуть на зменшення у новому році

Уряд зменшить тягар вартості опалення для державних установ та промислових споживачів. При цьому населенню марно сподіватися на зниження комунальних тарифів у новому році.

Уряд обіцяє  знизити граничну ціну на газ для державних установ на третину вже з нового року. Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров в ході чергового засідання Кабінету міністрів 25 грудня.

«Стосовно граничного рівня ціни на природний газ для установ та організацій, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів, то вже з початку року пропонується знизити його більше ніж на одну тисячу гривень або майже на третину» - зазначив Прем’єр. 
 
Окрім того, він зазначив, що для  промислових споживачів зниження буде відбуватися поступово, адже більша частина газу, яка буде спожита в наступному році, вже закуплена за ціною 2013 року - в середньому близько 400 дол. за тисячу кубометрів.
 
При цьому,  як повідомив Микола Азаров,  тарифи для населення будуть залишатися стабільними. За його словами, коли мова йде про зменшення тарифів на газ і теплову енергію для населення, то повинно це відбуватися на базі підвищення ефективності виробництва теплової енергії, зменшення втрат при її транспортуванні, впровадження заходів із енергозбереження і т.п.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, нацрегулятор розвінчує сподівання платників комуналки та обіцянки політиків. Наразі не існує підстав для зниження тарифів на тепло для населення через знижку на російський газ.
 
Коментарі (0)