ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГТарифи на тепло для населення не підлягають перегляду

Тарифи на тепло для населення не підлягають перегляду

Нацрегулятор розвінчує сподівання платників комуналки та обіцянки політиків. Наразі не існує підстав для зниження тарифів на тепло для населення через знижку на російський газ.

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг не бачить підстав для перегляду тарифів на послуги з теплопостачання для населення через зниження вартості російського газу для України. Так як при розрахунку тарифів на теплову енергію, яка виробляється для потреб населення, використовується вартість природного газу українського видобутку. Про це заявив голова Нацкомпослуг Валерій Саратов, пише УНІАН.

«Під час розрахунку тарифів на теплову енергію, що виробляється для потреб населення, використовується вартість природного газу українського видобутку - разом з ПДВ це 163 дол./тис. куб. м. Як бачите, нова вартість російського газу в 268,5 дол./тис. куб. м перевищує ту, яка використовується в даний момент. Тому в комісії в даний момент відсутні підстави для перегляду тарифів на теплову енергію для населення», - сказав пан Саратов.

Однак, за його словами, зниження тарифів на теплову енергію для бюджетних організацій та бізнес-структур, виходячи з укладених домовленостей з РФ, може скласти близько 20-25%.

«Вартість гігакалорії теплової енергії для таких організацій поки ще закладена стара ціна природного газу в розмірі 450 дол./тис. куб. м. Виходячи з досягнутих Президентом Віктором Януковичем домовленостей про нову ціну на газ, безперечно, вартість теплової енергії повинна бути переглянута. За нашими попередніми підрахунками, тарифи на теплову енергію для категорії споживачів «бюджет» та «інші» можуть бути зменшені приблизно на 20-25% », - зазначив голова Нацкомпослуг.

У той же час, він визнав, що перегляд тарифів - досить складний процес, тому нові ціни на теплопостачання для бюджетних організацій та бізнесу можуть почати діяти, в кращому випадку, з лютого наступного року.

Коментар чиновника підтверджує попередні висновки «України Комунальної».

Нагадаємо, 17 грудня після того, як стало відомо про нові українсько-російські газові домовленості, лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк публічно заявив, що в результаті зниження вартості імпортного природного газу на 30% є розумним вимагати від влади пропорційного зниження на третину тарифів на послуги ЖКГ та цін на газ для населення.

 
Коментарі (0)