ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїКомунальникам Дніпропетровщини держава переплатила 5 мільйонів

Комунальникам Дніпропетровщини держава переплатила 5 мільйонів

Посадові особи комунального підприємства на Дніпропетровщині завищили розмір різниці в тарифах. В результаті цього, КП зайво отримало більше 5 млн грн. субвенцій з держбюджету. Поміж тим, також виявлено порушення з оплати праці.

У Дніпропетровській області КП «Криворіжтепломережа» здійснило порушення, які призвело до фінансових втрат в розмірі 5,6 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у Державній фінансовій інспекції після проведеної ревізії комунального підприємства.

Зокрема, посадові особи «Криворіжтепломережа» завищили розмір заборгованості із різниці в тарифах за рахунок безпідставного збільшення фактичних втрат на надання послуг теплопостачання для населення в період 2013-2014 рр. В результаті цього, КП зайво отримало більше 5,5 млн грн. державних субвенцій.

«Також під час ревізії виявлено порушення з оплати праці, сплати єдиного соціального внеску, оплату за завищеною вартістю підрядних робіт тощо», - зазначають в Держфінінспекції.

На посадових осіб комунального підприємства вже складено протоколи про адміністративне правопорушення, а матеріали ревізії передано до Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області та Криворізької центральної ОДПІ ГУ Фіскальної служби України в Дніпропетровській області.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Донецькій області зафіксовано два випадки розтрати держкоштів, які було виділено на відновлення інфраструктури. За обома фактами відкрито кримінальні провадження.

 
Коментарі (0)