ГоловнаГоловнеФінансування ЖКГКомунальникам повертають борги

Комунальникам повертають борги

Заборгованість по зарплаті працівників сфери ЖКГ скорочується

На початок опалювального періоду заборгованість із виплати зарплати на підприємствах ЖКГ зменшилась на 0,5 млн грн - до 40 млн грн. Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Під час селекторної наради з керівництвом обласних державних адміністрацій присвяченій підготовці до роботи взимку перший заступник очільника Мінрегіону Олександр Аліпов, наголосив, що керівники регіонів повинні надати звіт та пояснити причин такого стану справ. Пан Аліпов також відзначив, що ряд регіонів суттєво змінили ситуацію – на підприємствах Дніпропетровської, Одеської, Рівненської, Хмельницької, Чернівецької, Чернігівської  областей,  Севастополя та Києва заборгованості по зарплаті немає.

«Ми з вами підійшли до опалювального періоду, а у нас є заборгованість 40 мільйонів перед нашими працівниками. Найбільші боржники-підприємства Харківської області – майже 15 мільйонів, Луганської – 9,7, Кіровоградської та Львівської областей – по 2,6 мільйони кожна, а також Автономної Республіки Крим – 2,9 мільйони гривень», – сказав  Олександр Аліпов.

За даними Ради міністрів АР Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій станом на 1 вересня поточного року заборгованість із виплати заробітної плати на суму 40,5 млн грн мали 195 підприємств галузі. З початку року заборгованість зменшилась на 3,4 млн грн (9,0%). У структурі боргу 4,7 млн грн (12%) припадає на підприємства комунальної теплоенергетики, 15,0 млн грн (37%) - на підприємства водопровідно-каналізаційного господарства, 9,9 млн грн (24%) - на підприємства житлового господарства та 10,9 млн грн (27%) – на інші підприємства галузі. 

 
Коментарі (0)