ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаІноземні інвестиції «підігріють» харківські оселі

Іноземні інвестиції «підігріють» харківські оселі

У харківських будинках планують встановити індивідуальні теплопункти. Таким чином, теплоенергетики мають намір поліпшити постачання гарячої води.

КП «Харківські теплові мережі» планує встановити індивідуальні теплові пункти у житлових будинках в рамках інвестиційного проекту Світового банку вартістю 100 млн дол. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

Мова йде про те, щоб замінити центральні теплові пункти, в яких  підігрівається вода, іншою схемою нагрівання та подачі води. В результаті доведеться ліквідувати близько 80-ти вбудованих котелень в підвалах житлових будинків.

«З середини 80-х років у системі гарячої води немає рециркуляції, тому за ніч вода остигає. Встановивши індивідуальні теплові пункти, ми зменшимо обсяг роботи насосів і збільшимо якість гарячої води», - повідомив генеральний директор підприємства Сергій Андрєєв.

Він розповів, що кошти на таку модернизацю планують залучити у Світового банку, що дасть можливість якісно змінити систему теплопостачання Харкова і на 70% вирішити проблему якості подачі гарячої води. Зараз підприємство веде переговори з банком про отримання грошей вже до наступного опалювального сезону.

 
Коментарі (0)