ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКомунальники обікрали бюджет на мільйони гривень

Комунальники обікрали бюджет на мільйони гривень

Столичні комунальники спустошували державний бюджет, незаконно розпоряджаючись коштами. Наразі проти порушників відкрито кримінальне провадження.

Столичні комунальники завдали шкоди бюджету міста на суму понад 25 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Генральної прокуратури.

Зокрема, як зазначається, посадові особи одного із комунальних підприємств столиці, починаючи з 2009 року, допускали нецільове використання бюджетних коштів, нестачу майна та підписання актів виконаних робіт, у яких завищено їх обсяги та вартість.

Так у грудні цього року стосовно вказаних осіб розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 364 та частиною 2 статті 366 Кримінального кодексу України.

Загалом, як  зауважили у прокуратурі, в ході здійснення наглядової діяльності в бюджетній сфері органами прокуратури на захист інтересів держави упродовж поточного року розпочато більше тисячі кримінальних проваджень, внесено понад 4 тисячі подань.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше прокуратура Львова завершила перевірку утримання каналізаційних мереж міста. Висновки для Львівської міської ради виявилися не втішними, оскільки прокуратура виявила численні факти порушень законодавства.

 
Коментарі (0)