ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКомунальники отримали ліцензії регулятора

Комунальники отримали ліцензії регулятора

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг підвела підсумки роботи за минулий рік

Протягом 2012 року Комісія у сфері теплопостачання видала 391 ліцензію та 140 копій ліцензій, переоформила – 24 ліцензії, визнала недійсними та анульовала – 19 ліцензій.

Загалом, у сфері теплоенергетики Комісія регулює 272 підприємства, а це понад  95% ринку. Під державне регулювання підпадають підприємства з корисним відпуском теплової енергії більше 20 тис. Гкал на рік. У сфері транспортування та постачання теплової енергії – це підприємства, що відпускають для потреб споживачів більше 18 тис. Гкал на рік

Що стосується сфери централізованого водопостачання та водовідведення, то протягом минулого року було видано 33 ліцензії та 60 копій ліцензій, переоформлено – 6, натомість анульовано – 5 ліцензій.

Наразі під контролем Комісії перебувають 134 підприємства централізованого водопостачання та водовідведення, які складають 89% ринку. Коміся контролює підприємства, які подають воду більш, ніж 40 тис. споживачів.  

Також комісія повідомила, про стан оснащення підприємств комунальної теплоенергетики та житлового фонду засобами обліку теплової енергії. Згідно з повідомленням, приладами технологічного обліку теплової енергії забезпечено 87,4% підприємств.

Щодо оснащення житлового фонду приладами комерційного обліку та регулювання теплової енергії, то наразі показник складає лише 33,6%. 

 
Коментарі (0)