ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійКомунальники подолали наслідки січневої негоди

Комунальники подолали наслідки січневої негоди

Україна поборола наслідки погіршення погодних умов, які мали місце починаючи з 20 січня поточного року. Наразі відновлено електропостачання до всіх населених пунктів, постраждалих від негоди.

В Україні відновлено електропостачання в усіх 1605 населених пунктах, які були знеструмлені через негоду, починаючи з 20 січня поточного року. Про це повідомив в. о. Віце-прем’єр-міністра Олександр Вілкул, - зазначають у прес-службі Мінрегіону.

«На сьогодні повністю відновлено електропостачання в Одеській області, в якій через сильні морози система електропостачання зазнала найбільшої шкоди. Для забезпечення жителів Одещини електроенергією щодоби працювали понад 100 бригад енергетиків – це більше 600 працівників та понад 200 одиниць техніки», - наголосив посадовець.

Таким чином, в Україні відновлено електропостачання в усіх 1605 населених пунктах 17 регіонів, які були знеструмлені через негоду. Одеська область разом з Херсонщиною, Миколаївщиною та Кримом була епіцентром негоди. На них припало до 90% ушкоджень систем електропостачання.

В цілому, за словами Олександра Вілкула, більшість поривів ліквідувалися протягом доби. Щодоби в регіонах працювало 400 ремонтних бригад та 600 одиниць спецтехніки. У разі необхідності Уряд надавав областям допомогу.

«Наразі через різке потепління – від плюс 5 градусів тепла вночі до плюс 10 градусів вдень – відбувається руйнування льодового покриву на річках і формування заторів криги. Місцеві органи влади мають провести всі превентивні протипаводкові заходи, щоб не допустити підтоплення територій», - звернув увагу Олександр Вілкул.
Він зазначив, що для пропуску високих вод мають працювати у посиленому цілодобовому режимі територіальні профільні служби, аварійні бригади, спеціальна техніка. Також має бути забезпечена безперебійна робота захисних комплексів, гідротехнічних споруд та насосних станцій.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україну може затопити через потепління. Наразі прораховуються різні сценарії, як боротися з повінню, а всі служби привели у повну готовність.

 
Коментарі (0)