ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГКомунальники рятують Луганськ від наслідків АТО

Комунальники рятують Луганськ від наслідків АТО

Комунальники приводять місто у належний стан після бойових дій та несприятливих погодних умов у ніч з 23 на 24 вересня. Зокрема, працюють над відновленням енергопостачання, водопостачання, газопостачання, інфраструктури міста.

Луганськ повертається до звичного життя. Комунальники розпочали роботи на підприємствах ЖКГ. В першу чергу, основна робота розпочалась на трансформаторних підстанціях та кабельних лініях с. Розкішне, Видне, на об'єктах Олександрівська та ін. Про це повідомила прес-служба Луганської міської ради.

Роботи будуть проводитися над відновленням енергопостачання обласного центру, а також для прискорення ліквідації поривів та руйнувань на лініях електропередач і трансформаторних підстанціях.

До того ж, підприємство «Луганськвода» усунуло витоку на Айдарському і Петровському водоводі, відновлює першу насосну станцію, щоб забезпечити водопостачання центральних районів міста. Вже відновлено енергопостачання 4-й насосної станції, що дозволить подавати воду на східні квартали міста. Розпочато розгойдування води в район обласної лікарні.

Окрім того, встановлено графік подачі води в житлових районах міста. Там, де водопостачання відновлено вода подається з 05:00 до 08:00 та з 17:00 до 20:00. Проте, графік подачі води може коригуватися, в залежності від введення в експлуатацію відновлених насосних станцій, а також ліквідації можливих поривів.

Між тим, працівники газового господарства проводять обстеження та ремонтні роботи на лініях та об'єктах інфраструктури міста та прилеглих територій. Зокрема, відновлена подача газу в буд. 5б по кв. Південний, який був повністю відключений внаслідок значних ушкоджень. Відновлено майже 90% газового господарства у селищі Переможне. Також, роботи ведуться в селищах Хрящувате, Велика Вергунка, Вергунский роз'їзд, Металіст. Планується подати газ в селище Червоний Яр.

Комунальні підприємства міста працюють в штатному режимі, відновлюючи нормальне життєзабезпечення міста. Поступово проводяться відновлювальні роботи зовнішнього освітлення на вулицях міста. Розпочаті ремонтно-відновлювальні роботи на об'єктах культури: у музеї історії та культури міста, художній школі, 2-й школі мистецтв та ін.

Також комунальники працюють над ремонтом покрівель житлових будинків, що постраждали під час обстрілів.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», енергетики Донецької залізниці відновили енергопостачання у всіх станціях від Родакового до Луганська. На них були знеструмлені підстанції в результаті попадання 17 вересня снаряда і пожежі на трансформаторі Луганської ТЕС.

 
Коментарі (0)