ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїКомунальники заплатять за травмуючу ожеледицю

Комунальники заплатять за травмуючу ожеледицю

Громадяни, які отримали травми з вини комунальних служб внаслідок слизьких тротуарів, можуть вимагати через суд компенсації моральної та матеріальної шкоди

Зокрема, так вважає юрист Вікторія Ставчук, яка в ефірі «5 каналу» розповіла про способи компенсації матеріального матеріального збитку в разі отриманої травми.

«Необхідно вказувати, що це травма внаслідок ожеледиці. Якщо ми беремо карту, яку заповнює викликаний лікар швидкої допомоги, або в травмпункті, в цій карті є різні графи. Одна з таких граф – причина травми, там причини перераховані, серед яких окремою причиною названа ожеледиця, треба тільки поставити галочку. Відсудити можна матеріальний збиток, що підтверджений чеками, квитанціями, витратами на ліки, які пов'язані з лікуванням», - запевнила юрист.

Крім того, за словами Вікторії Ставчук, якщо травма нанесена здоров'ю, законодавство передбачає можливість відшкодування моральної шкоди.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», подібної думки дотримується юрист Максим Баришніков.

«Тим, хто сьогодні штурмує відділення медичної допомоги, я б порадив відразу після цього штурмувати суди. Коли кожен буде притягуватися до відповідальності за неприбрані дороги і лід і коли ця відповідальність буде реальна, тоді вулиці будуть прибиратися», - зазначає юрист.

За матеріалами: УНІАН

 
Коментарі (0)