ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаКомунальники зосереджуються на енергоекономії

Комунальники зосереджуються на енергоекономії

Рівненщина прагне до зменшення споживання енергії. У майбутньому році в області прагнуть зекономити мільйони на енергоефективності.

Теплогенеруючі підприємства Рівненщини зменшили споживання імпортного енергоресурсу на 4%. Зокрема, торік для виробництва теплоносія вони використали 96,5 млн кубометрів газу, цьогоріч – 92,7 млн кубометрів. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Рівненської ОДА.

Як заначив заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак, сприяє економії не лише модернізація та перехід на альтернативу, а й якісна підготовка тепломереж, адже це зменшує витрати під час транспортування.

Так, всі котельні в новозбудованих закладах області працюють на місцевих альтернативних видах палива. Крім того, цьогоріч модернізували 25 котлоагрегатів, щоб замінити дороговартісний імпортний енергоресурс відходами деревини та торфом.

Тож за цей опалювальний сезон Рівненщина планує заощадити в бюджетній сфері 2,5 млн грн.

Окрім того, область потрапила в п’ятірку кращих регіонів України, які вчасно сплачують за імпортний енергоресурс.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за 9 місяців поточного року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року споживання природного газу для виробництва теплової енергії в ЖКГ зменшилося на 8%.

 
Коментарі (0)