ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-2025Комунальників переслідують борги

Комунальників переслідують борги

В Україні низка областей є боржниками за спожитий природний газ. Своєчасний початок опалювального сезону напряму залежить від стану розрахунків теплокомуненерго за послуги.

В Україні гостро стоїть питання стану розрахунків теплокомуненерго за спожитий природний газ, від чого залежить своєчасний початок опалювального сезону. На цьому наголосив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник, як повідомили «Україні Комунальній» у прес-службі відомства.

Так, найнижчий рівень  розрахунків в  Луганській (19,6%), Вінницькій (26,9%), Одеській (21,4%) та Кіровоградській (29,5%) областях.

Водночас, найбільший обсяг заборгованості за спожитий природний газ спостерігається у  шести регіонах: Донецькій, Дніпропетровській, Харківській, Луганській, Львівській  областях та м. Києві.

За словами Геннадія Темника, створено робочу групу з питань розрахунків за спожиті енергоносії.

«На сьогоднішній день проведено три кущові наради з питань розрахунків за спожиті енергоносії, а після закінчення колегії ми проведемо заключну нараду з Одеською, Херсонською, Миколаївською областями, містом Севастополем та Автономною Республікою  Крим», - сказав Геннадій Темник.

Міністр наголошує на необхідності негайно виправити ситуацію та забезпечити стовідсоткові розрахунки за використаний природний газ за винятком різниці в тарифах.

Як повідомляла «Україна Комунальна», газопостачання підприємств, які виробляють теплову енергію, у разі неповних розрахунків за спожите блакитне паливо, буде негайно обмежене до технологічного мінімуму.

 
Коментарі (0)