ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійКомунальників звинувачують у зростанні ДТП

Комунальників звинувачують у зростанні ДТП

У Києві - епідемія дорожньо-транспортних пригод. Експерти підозрюють, що винна суміш, якою обробляють дороги.

У Києві - епідемія дорожньо-транспортних пригод. Водії впевнені: винні комунальники, у ДАІ нарікають на водіїв, які не вміють їздити, а експерти підозрюють сіль для посипання доріг, - повідомляють «Вести».

«Нічим сипати. За моїми даними, ще два тижні тому на одне ДЕУ доводилося 200 тонн солі замість 1,5-2 тис. Це всього на один снігопад. За нормативами, потрібно 5-40 грамів солі на 1 кв. м. У кращому випадку вони зараз замішані з піско-соляною сумішшю, а вона при мінімальному вмісті солі працює малоефективно», - зазначає екс-керівник «Київавтодору» Володимир Жуков.

Перший заступник директора з наукової роботи Держдор НІІ ім. Шульгіна Валерій Вирожемський не виключає, що сіль, яку використовує «Київавтодор», неефективна.

«Київська служба представила нам зразок солі, яку вони хотіли купити, але за плавильною активністю вона не підходила».

А у екс-мера Олександра Омельченка своя соляна версія. «Об'єктивно кажучи, дороги прибрані непогано. Ймовірно, у «Київавтодорі» боялися помилок минулої зими і перестрахувалися: насипали зайвої солі. І все, що вона розтопила, при мінусовій температурі перетворилося в лід. Ну і винні водії, які не змінили гуму», - сказав він.

У свою чергу в київській адміністрації і «Київавтодорі» кажуть, що у них все під контролем, а роботу комунальникам зіпсувала погода.

«Станом на 8 ранку 10 грудня, ми висипали величезна кількість солі та піско-соляної суміші - 2028 і 2092 тонни відповідно. Чотири рази одні і ті ж дороги посипали - в середньому через кожні три години. Це набагато більше, ніж при звичайному снігопаді. А лід, який утворився через те, що постійно йшов сніг. При зниженні температури він перетворився на слизьку прокладку, - зазначає головний інженер підприємства Василь Мельниченко.

За його словами, запасів солі та піску вистачає. «Сіль не приходить вся відразу, а частинами. На складах її зараз 8 тис. тонн, стільки ж піско-соляної суміші та 15 тис. тонн піску. Сьогодні в Київ на розвантаження прибутку 25 вагонів солі по 60 тонн у кожному. За нормативами, машина розсипає на 1 кв. м 400 грамів піско-соляної суміші, в якій солі до 20%. Або 15 грамів чистої солі», - додав він.

Заступник голови КМДА Михайло Костюк каже, що особисто контролює роботу комунальників: «Я вчора був всю ніч на колесах - об'їжджав вулиці. На одних вулицях комунальники ефективно спрацювали, а на інших гірше. Можливо, халтурили. Будемо розбиратися, але ситуація не катастрофічна, а типова для такої пори року».

Нагадаємо, тільки за сніжний понеділок, 9 грудня, ДАІ зафіксували 252 аварії - це вдвічі більше, ніж зазвичай.

 
Коментарі (0)