ГоловнаКоментаріТеплоенергетикаКонтрабандисти наживаються на «вугільному» горі України

Контрабандисти наживаються на «вугільному» горі України

Міненерго скаржиться на контрабанду вугілля з Донбасу. У відомстві впевнені: нею займаються люди, яким «байдуже, що йде війна і гинуть люди».

Заступник голови Міненерго Юрій Зюков заявив про випадки контрабанди вугілля з Донбасу, яке «потрібне самій Україні». Міністерство не може відстежити цей процес, зазначив він. Про це заступник голови Міненерго заявив в інтерв'ю «Главкому».

За його словами, Україна зараз відчуває труднощі в отриманні вугілля, так як в головних місцях його видобутку (на Донбасі, - ред.) проходить АТО.
 
«Я наведу вам факти. Ви розумієте, що страшно? Ми тут намагаємося шукати альтернативу, задаємося питанням «де» (знайти вугілля, - ред.)? А ось же воно, вугіллячко, поїхало із зони АТО за кордон! 40 тисяч марки «А» виїхало в жовтні! І продали його приватні компанії, ті, які не займаються видобутком вугілля. Це вугілля з «копанок» (місць незаконного видобутку, - ред.). Вони зараз всі знову запрацювали в повному обсязі», - сказав пан Зюков.
 
Заступник голови Міненерго, що контрабандою вугілля займаються люди, яким байдуже, що йде війна і гинуть люди». І додав, що даний процес (контрабанду, - ред.) Міністерство не може контролювати. 
 
 
Також, за словами пана Зюкова, Міненерго не контролює дорогу, по якій вугілля вивозиться з країни. Кабінет міністрів прийняв рішення ввести квотування і ліцензування експорту вугілля українськими підприємствами, аж до заборони експорту вугілля дефіцитних марок, насамперед, «А» і «Т», що представляють так зване енергетичне вугілля.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», останній раз Міністерство енергетики та вугільної промисловості розраховувалося з Донбасом за вугілля ще в серпні, до того ж, всі гроші були спрямовані виключно на виплату зарплат шахтарям.
 
Коментарі (0)