ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГМіненерго «відхрестилося» від вугільних справ із терористами

Міненерго «відхрестилося» від вугільних справ із терористами

Востаннє Міністерство енергетики та вугільної промисловості розраховувалося з Донбасом за вугілля ще у серпні, до того ж, усі гроші було направлено виключно на виплату зарплат шахтарям.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості розповіли, коли і як розраховувалися з Донбасом за отримане вугілля. За словами чиновників, востаннє відомство платило за нього ще у серпні. Проте, ці гроші йшли виключно на зарплати шахтарям. Про це заявив заступник Міністра енергетики, який курує вугільну сферу Юрій Зюков, пише УНІАН.

За його словами, у серпні Україна оплатила вугілля, яке отримала з Донбасу у липні і більше платежів не проводила.
 
«Останнього разу гроші з держбюджету на держпідтримку того вугілля виділялися у серпні, але оплачувалося вугілля липня. Більше бюджетні гроші не виділялися для оплати яких-небудь там терористів або підприємств», - заявив він.
 
«Мало того, таке підприємство, як «Луганськвугілля», яке відвантажило і в червні, і в липні вугілля на електростанції, досі залишилося без сплаченої заробітної плати у 159 мільйонів», - додав пан Зюков.
 
За його словами, дотації з держбюджету виділяються тоді, коли здійснюється відвантаження вугілля для потреб українських теплоелектростанцій.
 
«Ми востаннє з шахт, що розташовані у зоні АТО, включаючи липень місяць, вивантажували вугілля на територію України для потреб української теплоенергетики. Це вугілля надходило на електростанції… такі, як Трипільська, Зміївська, Ладижинська ТЕС і т.д», - пояснив пан Зюков.
 
Він заявив, що усі бюджетні кошти виділяються виключно на зарплати шахтарям.
 
«Усі бюджетні гроші йшли лише на зарплату. Не на устаткування, не на які інші потреби. Лише на зарплату до копійки», - заявив заступник пана Продана.
 
«Це провокації... нібито міністерство платило гроші терористам. Ні копійки не платили, нехай перевіряють будь-які органи. Ні тонни вугілля не купували у терористів. А те, що потрібно купувати у державних шахт для державної енергетики - це 100% необхідно», - додав пан Зюков.
 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Україна намагається поповнити свої запаси вугілля, аби уникнути віялових відключень електроенергії. У Міненерго вирішили, що купувати вугілля з Донбасу будуть, проте не у бойовиків, а у державних підприємств Донецької та Луганської областей.
 
Нагадаємо, Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк пообіцяв, що у разі відключення енергосистем через закінчення запасів вугілля на станціях - «полетять голови» чиновників. «Я попереджаю, якщо ви (НКРЕКП та Міненерго, – ред.) допустите віялове відключення енергосистеми - полетять голови і не тільки. Я буду вимагати від прокуратури притягнення до кримінальної відповідальності», - сказав пан Яценюк. «Два місяці я з вами говорю: «хлопці, знайдіть рішення, тому що запасів на станціях на 5-7 днів». Ви мені розповідаєте сон старої кобили. Від ваших розповідей вугілля не додається жодного», - додав пан Яценюк.
 
Коментарі (0)