ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоКонтроль за держмайном можуть перекласти на громадськість

Контроль за держмайном можуть перекласти на громадськість

Народним обранцям пропонують відкрити інформацію про використання та розпорядження державним та комунальним майном для громадян. Відповідний законопроект вже зареєстрували у будівлі Верховної Ради.

Кілька днів тому у Верховній Раді зареєстрували законопроект №2753 «Про внесення змін до Закону України «Про доступ до публічної інформації» (щодо розкриття інформації про володіння, користування чи розпорядження державним та комунальним майном)». Документ пропонує вдосконалити систему публічного доступу та відкритості інформації про володіння, користування чи розпорядження державним, комунальним майном.

Метою законопроекту, згідно з пояснювальною запискою, є забезпечення публічного доступу громадськості до інформації щодо використання та розпорядження державним та комунальним майном органами державної влади, органами місцевого самоврядування та суб’єктами господарювання в розпорядженні, яких перебуває майно державної і комунальної власності, у тому числі до укладених договорів щодо оренди та продажу відповідного майна.

Передбачається, що в разі прийняття документа парламентарями, підвищиться контроль громадськості за дотриманням законодавства щодо використання державного та комунального майна та підвищить прозорість його використання, наслідком чого має стати підвищення ефективності використання майна, зниження кількості корупційних правопорушень під час розпорядження майном та зростання рівня довіри населення до органів державної влади та місцевого самоврядування.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, під куполом Верховної Ради зареєстрували законопроект, який передбачає створення окремого Державного дорожнього фонду. Заплановано, що це сформує додаткові джерела фінансування для дорожньої галузі.

Анастасия Войтко

 
Коментарі (0)