ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоКонтроль за промисловим забрудненням довкілля посилять

Контроль за промисловим забрудненням довкілля посилять

Олексій Гончарук ініціював законопроект про запобігання, зменшення та контроль промислового забруднення

 

Олексій Гончарук ініціював законопроект про запобігання, зменшення та контроль промислового забруднення.

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект № 3117 про запобігання, зменшення та контроль промислового забруднення.

Ініціатором проекту закону є Олексій Гончарук та Кабінет міністрів України.

Як зазначив голова Комітету ВР з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко, даний законопроект спрямований на реформування дозвільної системи в сфері охорони довкілля.

«В Україні повинен розпочатися якісний контроль рівня викидів забруднюючих речовин підприємствами... Даний законопроект розроблено з урахуванням вимог Директиви № 2010/75/ЄС про промислові викиди (інтегроване запобігання та контроль забруднення) відповідно до зобов’язань за Угодою про асоціацію між Україною та ЄС», — написав народний депутат Бондаренко у «Фейсбуці».

Нагадаємо, як повідомляє начальник управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук, рівень забруднення атмосферного повітря уповноважені перевіряти Управління екології та природних ресурсів, Державна екологічна інспекція, екологічні інспекції та Санітарно-епідеміологічна станція з окремою лабораторією Державної установи «Київський  міській лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я».

Спостереження здійснює також Державна гідрометеорологічна служба України в двох режимах. У повному режимі проводиться відбір проб 4 рази на добу 6 днів на тиждень, в не повному режимі відбір проб здійснюється 2 рази на добу.

 

 
Коментарі (0)