ГоловнаНовини ЖКГТранспортКордон з Росією відтепер можна перетнути в Києві

Кордон з Росією відтепер можна перетнути в Києві

Пасажири потягів Київ-Москва відтепер матимуть змогу гарантовано проходити перевірку при перетині кордону з Російською Федерацією станції Київ-Пасажирський

Пасажири потягів Київ-Москва відтепер матимуть змогу не витрачати свій час на перевірку при перетині кордону з Російською Федерацією. Це стало можливим завдяки тому, що на станції Київ-Пасажирський відкрито самостійний пункт контролю через державний кордон для міжнародних пасажирських перевезень.

Цей пункт контролю функціонуватиме постійно та матиме цілодобовий режим роботи, інформує прес-служба Укрзалізниці.

Як зазначено у повідомленні, відповідне рішення прийнято на виконання урядового розпорядження від 25 липня 2012 року № 511-р. «Про відкриття пункту контролю через державний кордон на залізничній станції Київ-Пасажирський». Завдяки цьому контрольні процедури у прямому залізничному сполученні Київ – Москва – Київ носитимуть вже не експериментальний характер.

Нагадаємо, що експеримент із запровадження контрольних процедур на початковій та кінцевій станціях у прямому залізничному сполученні Київ – Москва – Київ проводився з 23 грудня 2010 року.

Залізничники та урядовці сподіваються, що відкриття пункту сприятиме скороченню часу виконання контрольних операцій посадовими особами, а це у свою чергу створить комфортні умови для перетину україно-російського держкордону, уникнення зупинок пасажирських поїздів на кордоні у нічний час доби.

Згодом планується подальше запровадження контрольних процедур на інші поїзди міжнародного сполучення, зазначається у повідомленні.

 
Коментарі (0)