ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКошти для виплати пільг і субсидій вже перераховано на рахунки одержувачів - Мінсоцполітики

Кошти для виплати пільг і субсидій вже перераховано на рахунки одержувачів - Мінсоцполітики

Кошти для здійснення виплати деяких видів допомог, компенсацій, грошового забезпечення, пільг і житлових субсидій за січень 2021 року вже перераховано на рахунки одержувачів.
Кошти для здійснення виплати деяких видів допомог, компенсацій, грошового забезпечення, пільг і житлових субсидій за січень 2021 року вже перераховано на рахунки одержувачів. 
 
Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики України.
 
"Мінсоцполітики ще 11 січня цього року було спрямовано кошти регіональним органам соціального захисту населення для здійснення виплати деяких видів допомог, компенсацій, грошового забезпечення, пільг і житлових субсидій за січень 2021 року", - йдеться у повідомленні.
 
За наявною у Міністерстві інформацією від регіональних органів соціального захисту населення, як зазначається, "перераховані кошти спрямовано на банківські рахунки одержувачів або для виплати через АТ “Укрпошта”.
 
"Кошти за січень вже перераховано на рахунки одержувачів відповідних видів соціальної підтримки та поштові об’єкти АТ “Укрпошта”, - додали у відомстві.
 
Раніше Мінфін обіцяв фінансування у повному обсязі "усіх необхідних" видатків з бюджету.
 
Нагадаємо, з розвитком технологій і продовженням карантину держава спростила отримання субсидій. Щоб подати заяву на отримання субсидії та пільг можна використовувати платформу "Дія", через сайт Мінсоцполітики або відправити документи поштою, через те, що управління соціального захисту припинили особисте приймання громадян.
 
Спрощена система отримання субсидій буде діяти для тих, хто подасть заявку в цьому році. Субсидію зможуть отримати:
  • тимчасово безробітні;
  • громадяни, які доглядають за особами з інвалідністю;
  • жителі України, родичі яких на час виїхали за кордон.
 

Право на отримання субсидії мають сім'ї, в яких оплата за комуналку вище прийнятого Урядом показника для обов'язкового платежу. Громадянам, які вже отримують субсидію, не потрібно подавати заявку, через те, що для них в новому році нічого не зміниться. 

 
Коментарі (0)