ГоловнаВибір редакціїТранспортКошти за паркування столичних автівок ідуть «у тінь»

Кошти за паркування столичних автівок ідуть «у тінь»

У столиці збирають колосальні суми за паркування автомобільних засобів, але до міського бюджету мало що доходить. Експерти стверджують, збагачуються люди, які контролюють паркувальні структури.

Паркувальний бізнес у Києві приносить дуже маленьку частину грошей до міського бюджету. Таку думку висловив директор Інституту міста Олександр Сергієнко, - інформує ГолосUA.

За його словами, в столиці збираються колосальні суми за паркування автомобілів.

«Кількість місць для стоянок автомобілів невідома, але за деякими даними вона доходить до 20 тисяч. Якщо порахувати середню завантаженість, хоча б чотири години на добу, виходить величезна сума, але до бюджету мало що потрапляє. Це золоте дно, на якому збагачуються люди, які контролюють паркувальні структури», - зазначив Олександр Сергієнко.

Він навів приклад, коли паркувальник бере гроші, але квитанцію водію не видає.

«У такому разі ці гроші йдуть наліво. Якби всі гроші від парковок йшли до бюджету - інша справа», - зазначив експерт.

Варто відзначити, що переважна кількість паркомісць у столиці контролює КП «Київтранспарксервіс».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, уряд затвердив зміни в правилах дорожнього руху в частині організації парковок на тротуарах. Згідно з цими змінами, забороняється обладнання суб'єктами господарювання, крім операторів, місць для паркування на тротуарах і проїжджій частині автомобільних доріг.

 
Коментарі (0)