ГоловнаНовини ЖКГЖитлоКожне третє будівництво може бути заморожене

Кожне третє будівництво може бути заморожене

Через пандемію коронавіруса, в Україні призупинилися будівництва новобудов (70 відсотків), а попит на житло знизився на 50 відсотків

Через пандемію коронавіруса, в Україні призупинилися будівництва новобудов (70 відсотків), а попит на житло знизився на 50 відсотків.

За словами профільних експертів, в столиці України зупинилося 30 відсотків будівництва. У більшості випадків це ті будівництва, які працювали за рахунок залучених грошей.

Виходячи з цього, аналітики говорять, що зараз багато проектів можуть загальмуватися, так як нерухомість не є першою необхідністю. Наступного року заморожені будівництва можуть перейти в статус довгобудів.

Незважаючи на це, фахівці не сумують і стверджують, що на деяких будівельних майданчиках поновлюється робота, проте близько 70 ділянок залишаються ризикованими.

Разом з тим, щоб уникнути серйозних наслідків, Кабінет міністрів України повинен прийняти програму з кредитування забудовників під 4-5 відсотків річних до 2 років.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві фінансів України вказали на проблему відсутності повної бази об'єктів оподаткування в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Також варто уточнити, що в березні 2020 року обсяги будівельних робіт порівняно з березнем 2019 року знизився на 11,6 відсотка.

 

 
Коментарі (0)