ГоловнаКиївські будніМістобудуванняКП «Київблагоустрій» завдав збитків столичному ресторану на півмільйона гривень

КП «Київблагоустрій» завдав збитків столичному ресторану на півмільйона гривень

За попередніми даними, комунальне підприємство «Київблагоустрій» завдало столичному ресторану збитків на понад півмільйона гривень.
За попередніми даними, комунальне підприємство “Київблагоустрій” завдало столичному ресторану збитків на понад півмільйона гривень. Про це УНН повідомили в адміністрації закладу.
 
При цьому наголосили, що така цифра не є остаточною, оскільки реальну суму збитків визначить експертиза, яка вже замовлена дирекцією ресторану.
 
Нагадаємо, вчора близько сьомої ранку КП “Київблагоустрій” за допомогою трактора зніс ресторан у центрі столиці. У столичній владі це назвали демонтажем. Власники ресторану заявили, що знесення будівлі відбулось без попередження та будь-яких рішень суду, які б визнали будівлю незаконною. При цьому мова йде про те, що ресторан знаходився у будівлі, що визнана пам’яткою архітектури, а всередині будівлі знаходились люди.
 
Як раніше повідомляв УНН, згідно з інформацією на сайті “Київблагоустрою”, ресторан “Девайс” відсутній у переліку об’єктів, що підлягають демонтажу.
 
При цьому, у “Київблагоустрої” підтвердили, що знесення ресторану було без рішення суду.
 
У свою чергу адміністрація ресторану надала копію технічного паспорту, де визначено, що знесена комунальниками тераса не належить до тимчасових споруд, а є вбудованим нежитловим приміщенням, тож не підлягала знесенню.
 
За даними ЗМІ, вчора важка техніка комунальників розгромила торгівельні конструкції біля метро “Позняки”.
 
“Це більше схоже на торнадо, яке пронеслося по кіосках. Але торнадо якесь дивне, я б сказав, дуже вже вибіркове. Кіоски біля метро ніхто не чіпав, хоча їх там десятки. Цілі галереї з різними товарами, в тому числі магазин „Рошен“. Чому магазин цей не чіпали? Мені чесно шкода торговців. Вони багато років тут працювали, продавали одяг, шпалери, косметику, дитячі іграшки, сувеніри”, — розповів киянин Юрій Шевцов.
 
Багато з постраждалих торговців пліткують, що на місці кіосків тепер побудують черговий торговий центр, як це часто відбувається в місті.

“Це якийсь тероризм від влади. Приїхали вночі і розбомбили наш кіоск. Я, наприклад, навіть і не знала, що він незаконний. Я його орендувала, а тепер залишилася без роботи”, — каже Інна, продавець. 

 
Коментарі (0)