ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКП «Вода Донбасу» відключають електрику через заборгованості жителів ОРДЛО

КП «Вода Донбасу» відключають електрику через заборгованості жителів ОРДЛО

Заборгованість жителів окупованих територій за послуги водопостачання та водовідведення перед комунальним підприємством "Вода Донбасу" досягла 3,8 мільярда гривень.

Заборгованість жителів окупованих територій за послуги водопостачання та водовідведення перед комунальним підприємством "Вода Донбасу" досягла 3,8 мільярда гривень.

Про це повідомила прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій в Twitter.

"Критичне стані КП "Вода Донбасу", яке забезпечує водою всю територію Донецької області обумовлено перш за все незаконними діями окупаційної адміністрації і практично відсутністю плати за воду окупованій частиною Донбасу", - йдеться в повідомленні.

У той же час заборгованість стала причиною відключення водоканалів від електрики.

"Захоплені території споживають близько 75% від загального обсягу води, що надходить до населених пунктів Донбасу. З 1.25 млн кубометрів, які щодня поставляються на ці території, споживається там близько 950 000 кубометрів. Частина води взагалі не враховується. З 2014 року борг окупованих територій за водопостачання становить близько 3,8 мільярда гривень ", - також сказано в повідомленні.

Військові дії ставлять регіон на межу екологічної катастрофи. Затоплення шахт, руйнування підприємств та відсутність ремонту цивільної інфраструктури не тільки провокує періодичні спалахи масових отруєнь, а й створює грунт для забруднення акваторій Чорного та Азовського морів. Вимоги України та міжнародних організацій ними ігноруються.

Нагадаємо, восени минулого року в тимчасово окупованих Докучаєвську і Макіївці місцеві жителі масово отруїлися питною водою. У лікарні Донецька і Макіївки поклали 117 дорослих і дітей.

Підприємству "Вода Донбасу" було відомо про проблеми з якістю води, напередодні вони рекомендували перед вживанням кип'ятити її 5-7 хвилин. Причиною отруєння стало використання марганцю для дезінфекції води замість закінчився хлору.

 

 
Коментарі (0)