ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаКіпр допоможе Україні економити енергоресурси

Кіпр допоможе Україні економити енергоресурси

Україна та республіка Кіпр будуть обмінюватись досвідом у сфері енергоефективності та відновлювальної енергетики. Окрім цього, сторони працюватимуть над розробками законів та нормативно-правових актів у сфері енергоефективності у будівлях

Україна та республіка Кіпр будуть співпрацювати у сфері енергоефективності та відновлювальної енергетики. Відповідний Меморандум вже підписано між сторонами, передає прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Зазначається, що сторони будуть обмінюватися досвідом у сфері відновлюваної енергетики, зокрема, щодо використання енергії сонця, вітру та біомаси, виробництва та використання біопалива.

«Також передбачається співпраця щодо розробки законів та нормативно-правових актів у сфері енергоефективності у будівлях. Крім того, планується спільно розробляти методики та програмне забезпечення для підготовки енергетичних сертифікатів державних будівель», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Світовий банк спільно з Мінрегіоном планують реалізувати у Чернігові проект з енергоефективності у сфері теплопостачання. Зокрема, наголошується, що таким чином місто значно скоротить споживання енергоресурсів. Між тим, Світовий банк вже планує реалізацію нового пакету проектів, серед яких Чернігову буде надано 34 млн. доларів США для модернізації центрального теплопостачання.

 

 
Коментарі (0)