ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїнським містам пророкують скорочення споживання енергоресурсів

Українським містам пророкують скорочення споживання енергоресурсів

Світовий банк спільно з Мінрегіоном планують реалізувати у Чернігові проект з енергоефективності у сфері теплопостачання. Зокрема, наголошується, що таким чином місто значно скоротить споживання енергоресурсів.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства спільно з Світовим банком планують реалізувати інноваційний енергоефективний проект у Чернігові у секторі централізованого теплопостачання. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, передає прес-служба відомства.

За його словами,  впровадження такого проекту в обласному центрі дозволить знизити споживання газу на 30%, вугілля – на 14% та води – на 17%.

«В рамках буде відновлено 46 центральних теплових пунктів (ЦТП),  встановлено 127 індивідуальних теплових пунктів (ІТП) і закрито 14 відповідних центральних теплових пунктів. 173 об’єкти центрального теплопостачання обладнають  автоматизованою системою управління технологічними процесами (SCADA) із встановленням лічильників тепла», - заявив Міністр.

Між тим, Світовий банк вже планує реалізацію нового пакету проектів, серед яких Чернігову буде надано 34 млн. доларів США для модернізації центрального теплопостачання.

Чиновник нагадав: «У рамках проекту «Розвиток міської інфраструктури» по Україні було здійснено заходи із підвищення енергоефективності, зменшення втрат води, налагодження цілодобового водопостачання у містах Харкові, Черкасах, Дрогобичі, Калуші, Кам’янці-Подільському, Коломиї, Новій Каховці, Слов’янську, Борисполі, Новоград-Волинському, Кременчуці, Одесі, Чернігові та Івано-Франківську».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у наступному році Україну чекають нові стандарти споживання енергоресурсів. У Мінрегіоні запевняють, що робота також буде проводитись і щодо залучення дешевих коштів.

 
Коментарі (0)