ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГКрадене вугілля з Донбасу вивозиться до Польщі транзитом через Україну

Крадене вугілля з Донбасу вивозиться до Польщі транзитом через Україну

В жовтні до Польщі було поставлено, як мінімум, 45 вагонів. Вагони з краденим вугіллям з України на територію Польщі потрапляють через прикордонний перехід "Ізов-Хрубешов".

В жовтні до Польщі було поставлено, як мінімум, 45 вагонів. Вагони з краденим вугіллям з України на територію Польщі потрапляють через прикордонний перехід "Ізов-Хрубешов".

З середини жовтня РФ розпочала експортні продажі вугілля,видобутого в зоні АТО, транзитом через територію України в Польщу. 

Про це йдеться у повідомленні ZN.UA з посиланням на "Економічну правду".

Протягом другої декади жовтня по цій схемі з території Росії до Польщі було поставлено 45 вагонів з вугіллям (більше 3 тис т антрациту).

Так, пунктом відправлення вантажу є залізнична станція "Несветай" (м. Новошахтинськ, РФ), з якої вагони потрапляють на прикордонну залізничну станцію "Соловей" (Білгородська обл., РФ) і в'їжджають на територію України через станцію "Тополі" (Харківська обл.). Надалі ці ж вагони в'їжджали з України на територію Польщі через прикордонний перехід "Ізов-Хрубешов".

Зокрема, таку інформацію також підтверджують дані РЖД.

Таким чином за даним РЖД видно, що вагони з антрацитом зі станції "Несветай" в'їжджають в Україну через прикордонний перехід "Соловей"-"Тополі". Кінцевим пунктом призначення вантажу є ж/д станція "Ізов" (Польща).

Російський Новошахтинськ – місто з законсервованою гірничодобувною промисловістю. Остання шахта тут була закрита більше п'яти років тому. В 25 км від Новошахтинска знаходиться КПП "Довжанський" (Луганська обл.), через який здійснюється вивезення вугілля із зони АТО в РФ.

Як повідомлялося раніше, РФ допомагає проросійським бойовикам в Донбасі продавати на міжнародних ринках вугілля з захоплених українських шахт. Вона це робить нібито для того, щоб терористи могли виплочувати пенсії і покривати інші соціальні потреби жителів окупованих територій на Сході України.

Раніше повідомлялося, що терористи в Луганську задумалися про відродження видобутку вугілля. Ватажок Ігор Плотницький припустив, що Київ знову купуватиме вугілля з окупованих територій.

 

 
Коментарі (0)