ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаКраматорськ: відновлене опалення розриває перемерзлі труби в будинках

Краматорськ: відновлене опалення розриває перемерзлі труби в будинках

Опалення після аварії запустили відразу у всіх будинках, але на горищах і в безгоспних квартирах стали розриватися внутрішні розводки мережі

Після ліквідації силами ремонтних служб тепловиків масштабної аварії на мережах Краматорської ТЕЦ триває підключення будинків до тепла. Без ексцесів, на жаль, не обходиться.

За словами градоначальника Геннадія Костюкова, опалення після аварії запустили відразу у всіх будинках, але на горищах і в безгоспних квартирах стали розриватися внутрішні розводки мережі.

Так, в ніч на 9 лютого в 52-му будинку по вулиці Шкадінова залило дві квартири і редакцію місцевого тижневика. Директор КП «Служба єдиного замовника» Юрій Портненко повідомив, що в місті ще бідують більше двох десятків багатоповерхівок, де зараз працюють ремонтники ЖЕКів.

«Поки опалення було відключено, в безгоспних квартирах, там, де були відкриті вікна і балкони, і на горищах будинків старого планування (як на Шкадінова) перемерзли труби, - уточнив Юрій Віталійович. – Як тільки подали носій, почалися проблеми».

За словами фахівців, процес повного відновлення подачі тепла затягнеться, швидше за все, на 5-7 днів.

Усім тим, чиє житло поки не підключили до системи теплопостачання (до середини дня п'ятниці мерзли 12 багатоповерхових будинків), влада міста розпорядилася безкоштовно роздавати обігрівачі. Їх закупили більше сотні і завезли в чотири найбільші житлово-експлуатаційні структури.

 

За матеріалами «Донбасс.UA»

 
Коментарі (0)