ГоловнаНовини ЖКГПодіїКрапку у справі "Роттердам+" має ставити суд за результатами змагального процесу - НАБУ

Крапку у справі "Роттердам+" має ставити суд за результатами змагального процесу - НАБУ

НАБУ подало скаргу на дії прокурора САП Віталія Пономаренка до в.о. керівника САП і Генерального прокурора та наполягає на відновленні розслідування справи "Роттердам+"
Національне антикорупційне бюро України наполягає на відновленні розслідування справи "Роттердам+". Також подано скаргу на дії прокурора САП Віталія Пономаренка до в.о. керівника САП та Генерального прокурора. 
 
Про це повідомила пресслужба НАБУ.
 
"Рішення ВАКС, яким відмовлено у задоволенні скарги на закриття справи "Роттердам+", не є остаточним та може бути оскаржено в Апеляційній палаті ВАКС. Крім того, НАБУ подало скаргу на дії прокурора до в.о. керівника САП та Генерального прокурора, і сподівається на ухвалення ними швидкого рішення", - йдеться у повідомленні.
 
У НАБУ переконані, що крапку у справі "Роттердам+" має ставити суд за результатами змагального процесу. Будь-які рішення у цій справі за межами судового процесу не відповідають законним інтересам громадянського суспільства і держави.
 
Нагадаємо, 28 серпня 2020 року, попри те, що розслідування "Роттердам+" знаходилося на завершальній стадії, прокурор САП вирішив закрити справу. При тому, що за весь час розслідування він жодного разу не витребовував матеріали провадження для вивчення та не цікавився у слідства, чи дійсно вичерпані можливості доказування.
 

"НАБУ наполягає на відновленні розслідування, що дозволить передати справу до суду для її оцінки неупередженими суддями і громадянським суспільством", - зазначається у повідомленні. 

 
Коментарі (0)