ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКраснопавлівське водосховище отримало фінансування

Краснопавлівське водосховище отримало фінансування

Кабмін задовольнив прохання губернаторів Харківської, Донецької та Луганської областей та виділив на поліпшення екологічного стану Краснопавлівського водосховища 40 млн грн.

Кабінет Міністрів виділив 40 млн грн на заходи щодо поліпшення екологічного стану Краснопавлівського водосховища. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

За словами директора Департаменту комунального господарства Віктора Кітаніна, відповідну постанову уряд прийняв у зв'язку з тим, що з проханням профінансувати ці заходи звернулися губернатори Харківської, Донецької та Луганської областей. Заходи з оновлення води у водосховищі розпочнуться восени.

Кошти виділяються під уже затверджені проекти. 40 млн грн планується направити на забезпечення роботи 12 насосних станцій, які будуть здійснювати водообмін за рахунок води, доставленої з Дніпра.

Зазначимо, Краснопавлівське водосховище забезпечує водопровідною водою 23% споживачів, що становить близько 300-350 тис. жителів міста та області. Зокрема, вода з Краснопавлівського водосховища надходить у Жовтневий, Ленінський, Дзержинський райони (близько 58 млн куб.м/рік). Крім того, цією водою забезпечуються південні райони Харківської області.

 
Коментарі (0)