ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоКредити на житло отримали 75 молодих сімей

Кредити на житло отримали 75 молодих сімей

На 1 квітня поточного року надано 75 пільгових довготермінових державних кредитів молодим сім’ям

Станом на 1 квітня поточного року за рахунок коштів місцевих бюджетів та статутного капіталу Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву надано 75 пільгових довготермінових державних кредитів молодим сім’ям на загальну суму 23,994 млн грн (із запланованих 126,163 млн грн). З них, місцевими бюджетами програму профінансовано на 6,404 млн грн (із запланованих 44,563 млн грн).

Таку інформацію містить аналітична записка стосовно звіту Фонду, оприлюднена на сайті Мінрегіону.

Кількість наданих кредитів за рахунок цих коштів - 22. Решту пільгових кредитів видано за рахунок статутного капіталу Фонду.

Загальна ж кількість сімей (одиноких молодих громадян), які знаходяться на даний час в черзі Фонду для отримання пільгового довготермінового державного кредиту, становить 16,8 тис. осіб.

За І квартал 2012 року введено в експлуатацію 9 житлових об’єктів, у фінансуванні будівництва яких брали участь позичальники Фонду. Чотири з них – індивідуальні житлові будинки, а решта – багатоквартирні житлові будинки, із загальною кількістю квартир 489. Серед них – 61 квартира позичальників Фонду.

Введені в експлуатацію багатоквартирні житлові будинки знаходяться у містах: Житомир (по вул. Щорса, 155 на 120 квартир), Львів (по вул. Річицька, 9 і вул. Кульпарківська, 158В на 43 і 30 квартир відповідно), Одеса (по вул. Генерала Плієва, 1 на 236 квартир) та Севастополь (по вул. Комбрига Потапова, 12 на 60 квартир).

Серед житлових об’єктів, термін введення в експлуатацію яких значився у I-ому кварталі 2012 року, однак був перенесений на II-й квартал, слід відмітити 6 об’єктів: ІІ черга житлового будинку у м. Кіровоград по вул. Корольова, 9А на 20 квартиру; 28-квартирний будинок у м.Донецьк по пр.Театральний, 7А; 21- квартирний будинок у м. Дрогобич, Львівської області, по вул. А.Шептицького, 11; 104-квартирний будинок у м. Полтава по вул. Боровиковського,11; 80-квартирний будинок № 68 4-А-мікрорайону у м. Херсон; 72-квартирний будинок у м. Черкаси по вул. Героїв Сталінграда, 7.

При цьому станом на 01.04.2011 у Фонді існує 23 проблемних об’єкти житлового будівництва, фінансування яких відбувалося за рахунок кредитних ресурсів позичальників, наданих за рахунок коштів державного, місцевих бюджетів та власних коштів Фонду. Об’єкти знаходяться у АР Крим, Волинській, Київській, Кіровоградській, Луганській, Одеській, Харківській і Хмельницькій областях та у м. Києві.

Всі об’єкти з різним ступенем будівельної готовності (від 1 до 99 %) та потребують окремого розгляду для подальших дій.

При цьому у звіті відзначається, що за рахунок державного бюджету для надання пільгового довготермінового державного кредиту молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла заплановано було виділення 37,8 млн грн. Наразі заплановані видатки не профінансовано і жодного кредиту не видано.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)