ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКредитори не дадуть нової влади знизити комунальні тарифи

Кредитори не дадуть нової влади знизити комунальні тарифи

Нова влада не буде знижувати тарифи на комунальні послуги через позицію міжнародних донорів і зношеного житлово-комунального господарства в Україні

Нова влада не буде знижувати тарифи на комунальні послуги через позицію міжнародних донорів і зношеного житлово-комунального господарства в Україні.

Про це в коментарі ГолосUA повідомив член наглядової ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук.

«Раніше з боку Зеленського і його людей (в тому числі і Геруса) були різні заяви про те, що питання тарифів потрібно переглядати і це важливо, і що вони цього будуть приділяти увагу. В принципі 40% людей, згідно з опитуваннями, хочуть бачити першим кроком, який повинен зробити Зеленський, зниження тарифів. А зараз мова йде про те, що тарифи ніхто знижувати не буде. Наскільки я знаю, то немає таких намірів, і вони не можуть це реалізувати в силу різних причин », - заявив експерт.

За словами Ю. Корольчука, в першу чергу це стосується міжнародних донорів, МВФ, у яких інша позиція з цього питання.

«І з іншого боку є зношене житлово-комунальне господарство України - починаючи від водоканалів, вивезення сміття, поставок газу, утримання будинків - все це вимагає повної модернізації, і це все буде закладатися в тарифах. Тому це другий аспект, чому про зниження тарифів не може йтися », - зазначив він.

Нагадаємо, Андрій Герус заявив в інтерв'ю інформагентству РБК-Україна, що новий Кабінет міністрів не буде знижувати комунальні тарифи для рядових споживачів. При цьому представник президента в Кабміні наголосив, що уряд замість того, щоб штучно занижувати цифри в платіжках, має зосередитися на вирішенні більш важливого завдання - прискорення економічного зростання.

 

 
Коментарі (0)