ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКредитування «Доступного житла» набирає обертів

Кредитування «Доступного житла» набирає обертів

Станом на початок вересня у рамках програми укладено 336 договорів про надання часткової компенсації процентів та профінансовано 335 кредитів на загальну суму понад 79 млн гривень.

«Соціальна ініціатива здешевлення вартості іпотечних кредитів поступово набирає обертів. Про це свідчить динаміка останніх тижнів» - про це сьогодні, 5 вересня, під час брифінгу в Урядовому прес-центрі повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

Останнім часом більше зверталось уваги на удосконалення механізму реалізації цієї програми. В ході роботи з громадянами, банками, забудовниками та за пропозиціями місцевих органів виконавчої влади виникала необхідність внесення змін до Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів. Протягом чотирьох місяців Урядом тричі вносилися необхідні зміни. 

На засідання Кабінету Міністрів запрошувались керівники областей, де реалізацію програми було не розпочато. 

«Це дало наступні результати – станом на початок вересня у рамках програми укладено 336 договорів про надання часткової компенсації процентів та профінансовано 335 кредитів на загальну суму понад 79 млн гривень. З них 103 кредити – у місті Києві. Разом з тим, у одній області – Кіровоградській – на цей час не укладено жодного договору та не надано жодного кредиту. По одному кредиту видано у Дніпропетровській, Житомирській, Луганській та Тернопільській областях. Ми не повинні зупинятися на досягнутому, маємо рухатись далі у вирішенні житлової проблеми наших громадян» -сказав Міністр Анатолій Близнюк.

 
Коментарі (0)