ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаКременчуцька ТЕЦ запрацює на мінімальній потужності вже до початку сезону

Кременчуцька ТЕЦ запрацює на мінімальній потужності вже до початку сезону

Кременчуцьку ТЕЦ, в яку влучили ракети російських окупантів, планують відбудувати вже до початку опалювального сезону, аби містяни мали тепло в домівках

Кременчуцьку ТЕЦ, в яку влучили ракети російських окупантів, планують відбудувати вже до початку опалювального сезону, аби містяни мали тепло в домівках. Крім того, розглядають й інші альтернативні джерела опалення. Це дозволить диверсифікувати подачу тепла і бути менш залежними від однієї станції.

Про це повідомив під час онлайн-брифінгу начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

“Наше основне завдання – не лише відновити Кременчуцьку ТЕЦ, а й створити їй альтернативу. Адже ніхто не застрахований від нових ракетних ударів. Наприклад, введення в експлуатацію нині нефункціонуючих котелень на заводах”, – зазначив Дмитро Лунін.

Відтак, якщо відновити роботу цих котелень, а також ТЕЦ, яка має запрацювати, хоч і не на повну потужність, то мешканці Кременчука матимуть тепло в своїх оселях.

Начальник Полтавської ОВА розповів, що міський голова Кременчука Віталій Малецький та народний депутат Юрій Шаповалов наразі займаються питанням відновлення ТЕЦ.

“Вони запевнили, що не потребують коштів з державного бюджету на відновлення роботи ТЕЦ. Це буде зроблено за рахунок акціонерів. Там все за планом”, – розповів Лунін.

Щодо альтернативної системи опалення – будівництва нових та відновлення існуючих котелень – триває інша робота.

“Вже провели кілька зустрічей. Ми готові залучати кошти. Зокрема, з обласного бюджету можуть виділити від 30 до 50 мільйонів гривень на ці роботи. Ці кошти в обласному бюджеті є. Як тільки отримаємо розрахунки, то зможемо їх долучити. Впевнений, що наступного тижня вже отримаємо ці розрахунки. Запевняю, що опалювальний сезон буде. ТЕЦ відновить мінімальні потужності, щоб надавати тепло містянам. Щодо альтернативних джерел – питання вирішуємо”, – наголосив Дмитро Лунін.

 

 

 
Коментарі (0)