ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКремль стверджує, що кримчани проти поставок української електроенергії

Кремль стверджує, що кримчани проти поставок української електроенергії

За результатами російського опитування, мешканці тимчасово окупованого Криму висловилися проти контракту на постачання електроенергії з України на умовах Києва. Зокрема, 94% жителів готові потерпіти незначні перебої енергопостачання протягом 3-4 місяців.

Окупаційна влада Криму провела соцопитування населення півострова, щодо укладання контракту на постачання електроенергії до Криму з території України. 

Так, за результатами опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки, мешканці тимчасово окупованого Росією Криму проголосували проти контракту на постачання електроенергії з України на умовах Києва, передає «ТАСС».
 
Велика частина жителів Криму (93,1%) висловилася за те, щоб у комерційному контракті на постачання електроенергії з України в Крим і Севастополь не було вказано, що півострів є частиною України. Також 94% жителів висловили готовність потерпіти незначні перебої енергопостачання протягом 3-4 місяців.
 
У свою чергу, прес-секретар Дмитро Пєсков, коментуючи дані соцопитування, заявив, що Росія, швидше за все, не буде підписувати з Україною контракт на постачання електроенергії в окупований Крим, якщо Київ наполягатиме на положенні в контракті про приналежність півострова українській стороні.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, частина Севастополя лишилася без світла. «Влада» окупованого Криму пояснює знеструмлення проведенням аварійних робіт в мережах. У свою чергу, з січня електропостачання міста буде забезпечуватися за графіком.
 
Коментарі (0)