ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКрикунов: Кияни, які заборгували за компослуги не отримають субсидій

Крикунов: Кияни, які заборгували за компослуги не отримають субсидій

Київські споживачі, які мають заборгованість за комунальні послуги, не будуть нараховувати субсидію.

Про це повідомляє «Українська правда.Київ» з посиланням на заяву  депутата фракції «Солідарність» у Київраді Юрія Крикунова.

«Коли ми вводили субсидії, ми пишалися тим, що незалежно від наявних боргів, субсидія може бути призначена. Зараз виникла ситуація, коли при більш ніж двохмісячній заборгованості нову субсидію можуть не дати», - сказав Крикунов.

Він додав, що субсидію можуть надати, якщо людина підписала документ на виплату старих боргів у розстрочку.

Крикунов відзначив, що з 1 травня в країні ввели часткову монетизацію субсидій. У столиці на таку послугу можуть розраховувати менше 5 тисяч домогосподарств, оскільки  монетизація розповсюджується лише на приватні будинки.

«Вводиться часткова монетизація субсидій. Якщо ви є власником приватного будинку, який опалюється газом чи електрикою, у вас є економія (ви спожили менше певної норми), вам за вашою заявою мають повернути на рахунок суму, розмір якої залежатиме від вашої економії. А це максимально 689 гривень», – розповів депутат.

З 1 травня відбулися й інші зміни щодо порядку надання субсидій, зокрема щодо підрахування доходів. Якщо раніше брався попередній календарний рік, то зараз – 4 квартали перед моментом нарахування субсидій.

«Позитивною є і та зміна, що крім загального правила, є субсидія, яка може призначатися «в інший випадках» – за рішенням органів місцевого самоврядування. Але вона має сплачуватися за рахунок місцевого бюджету» - додав Крикунов.

Також він відзначив, що якщо споживач має електронний цифровий підпис, то найближчим часом зможе повністю оформити субсидію в електронному вигляді.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
12 Травня 2017 p. 22:03
Багатьох споживачів цікавить питання: "Чому субсидія у неопалювальних період (квітень - жовтень) значно зменшена?" Адже що таке, взагалі, субсидія? Cубсидія -- це не що інше як часткова компенсація державою знецінення її грошей. Бо насправді не тарифи і ціни зростають, а знецінюється гривня , -- лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів. То хіба знецінення гривні у неопалювальний період припиняється? Або хоча б сповільнюється?