ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаКрим до зими запасся газом

Крим до зими запасся газом

У Глібовське підземне газосховище вже закачано 300 млн кубометрів газу.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі ДАТ «Чорноморнафтогаз».
Як наголошується в повідомленні, з початку циклу в кінці квітня фахівці Державного акціонерного товариства «Чорноморнафтогаз» закачали в Глібовське підземне сховище газу (ПСГ) 300 млн куб. м. Таким чином, компанія виконала план з підготовки до осінньо-зимового сезону 2012-2013 рр.. і продовжила закачування природного газу до сховища. 25 вересня активний обсяг природного газу в ПСГ становив близько 800 млн куб. м.
Нагадаємо, що в сезоні 2011-2012 рр.. з Глібовського підземного сховища відібрали понад 270 млн куб. м природного газу. Загальне споживання блакитного палива в Криму з листопада по березень склало більше 1,3 млрд куб. м. У лютому зафіксували кілька історичних максимумів добового споживання - до 12,76 млн куб. м природного газу. Всі об'єкти газотранспортної системи Криму працювали в штатному режимі і надійно забезпечували споживачів природним газом.
В осінньо-зимовий сезон, коли споживання природного газу в Криму зростає в 2-5 разів, блакитне паливо подається споживачам з трьох джерел: ДК «Укртрансгаз», Глібовське підземне сховище і родовища «Чорноморнафтогазу» в Чорному, Азовському морях та в сухопутної частини Криму . У цей час Глібовське підземне сховище працює на відбір газу в газотранспортну систему, в інший час, коли споживання падає, - на закачку.

 

 

 
Коментарі (0)