ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКрим обмежать у використанні води із свердловин

Крим обмежать у використанні води із свердловин

«Влада» Криму встановить ліміти на споживання води зі свердловин. Для контролю за використанням ресурсів встановлять лічильники на такі джерела води.

У Криму планують встановити ліміти на використання водних ресурсів із свердловин. Для контролі за дотриманням норм споживання води будуть за допомогою лічильників. Про це заявив «Міністр екології та природних ресурсів» Криму Геннадій Нараєв, передають «Новини Криму».

За його словами, на півострові вже проводяться дослідження з визначення оптимальних об’ємів споживання води.

«Враховуючи дефіцит води, який є в Криму, ми повинні всіх зобов'язати встановити лічильники. Наші фахівці визначать, скільки можна видобувати, і ліміти не можна буде перевищувати. Для кожної свердловини буде визначений свій ліміт. Це - завдання архіскладне, вона займе тривалий час», - сказав він.

Загалом на півострові нараховується 2867 свердловин. Екологи зазначають, що буріння нових свердловин вирішить «водну проблему» Криму лише через 2-3 роки. Крім цього, це призведе до засолення ґрунтів в північній і центральній частинах півострова.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, голова Меджлісу кримськотатарського народу не бачить причин для проведення переговорів щодо водопостачання дніпровської води до окупованого Криму.

 
Коментарі (0)