Крим паспортизується

Для отримання паспорта пляжу необхідно тільки чотири документи.

Для отримання паспорта пляжу необхідно тільки чотири документи.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Ради Міністрів Криму.

Паспорт пляжу можна отримати в разі наявності дозволу місцевої ради, державної санітарно-епідеміологічної служби Криму, Державної інспекції техногенної безпеки в Криму та Міністерства курортів і туризму АРК. «Більше ніхто не має право вимагати якусь іншу довідку. Якщо станеться щось подібне, відразу ж потрібно писати заяву в міліцію або прокуратуру», - заявляє голова Ради Міністрів Крима Анатолій Могилев.

Наразі з 558 кримських пляжів заявку на паспортизацію подали 498. «Уже розглянуто і підписано майже 400 паспортів, а інші ще знаходяться в процесі. Там проходить навчання матросів-рятувальників, коли вони пройдуть навчання, паспорти ці будуть отримані», - пояснив Анатолій Могилев.

Крім того, він зазначив, що заявку на паспортизацію досі не подали орендарі більше п'ятдесяти пляжів, що розташовані у всіх регіонах Криму, крім Ленінського району та Євпаторії. Головними перешкодами в проходженні паспортизації є аварійний стан пляжу, невідповідність санітарним нормам або вимогам безпеки, а також відсутність коштів для дослідження дна пляжу.

Нагадаємо, 15 червня 2011 на пленарному засіданні парламенту автономії було прийнято постанову про паспортизацію кримських пляжів.

 
Коментарі (0)