ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняКрим повернув Україні її ж родовище газу

Крим повернув Україні її ж родовище газу

Кримська компанія «Чорноморнафтогаз», націоналізована після окупації Криму Росією, пішла «цивілізованим шляхом» і віддала одне зі своїх родовищ газу Україні.

«Чорноморнафтогаз» віддав одне зі своїх родовищ Києву. Таким чином підприємство «пішло цивілізованим шляхом». Радник генерального директора «Чорноморнафтогазу» Вадим Жданов пояснив, що одне родовище, яке було розроблено і експлуатувалося компанією, після окупації Криму Росією, залишилося на території Херсонської області. Про це пан Жданов заявив в ефірі радіо «Росія сьогодні».

«Чорноморнафтогаз», що забезпечує мешканців півострова газом, до 17 березня належав «Нафтогазу України», але після «референдуму» про входження Криму до складу Росії підприємство було націоналізовано. 
 
«Крим і «Чорноморнафтогаз» пішли цивілізованим шляхом. Одне родовище, яке було розведено і експлуатувалося «Чорноморнафтогазом», - це Стрілецьке родовище, залишилося на території Херсонської області. Ми цивілізовано оформили передачу цього об'єкта українській стороні, вони завели туди своїх фахівців, що експлуатують дане родовище і постачають газ в Генічеськ (місто в Херсонській області)», - сказав пан Жданов.
 
За його словами, в Крим з України прокладені два газопроводи, по яких раніше на півострів поставлявся природний газ. На сьогодні крани на газопроводах з боку України перекриті.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», через ймовірні проблеми з газопостачанням, взимку кримські підприємства можуть перевести на резервні види палива та обмежити їм подачу природного газу.
 
Коментарі (0)