ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКрим придумав спосіб позбавлення від електрозалежності

Крим придумав спосіб позбавлення від електрозалежності

У Криму придумали, як стати незалежними від поставок української електроенергії. Там створять нові газові електростанції, для забезпечення яких побудують магістральний газопровід через Керченську протоку.

Для забезпечення електростанцій, що створюються в Криму, відбудеться реконструкція існуючих газових магістралей і Глібовського газосховища, збільшення обсягів видобутку газу і будівництво магістрального газопроводу через Керченську протоку. Про це повідомив "Міністр" палива і енергетики незаконно окупоканого Росією Криму Сергій Єгоров, передає РИА «Новости».

Крим на сьогоднішній день на 70% залежить від поставок електроенергії з України. У рамках федеральної цільової програми «Соціально-економічний розвиток Криму і міста Севастополя до 2020 року» на розвиток енергетики Криму передбачено 49 млрд руб. Загальний обсяг фінансування програми - 681,2 млрд рублів.
 
Реалізація програми енергетичної безпеки регіону відбудеться у декілька етапів та включає в себе будівництво ліній передачі електроенергії з Краснодарського краю в Крим і розвиток власних потужностей з генерації енергії.
 
«У ФЦП передбачаються заходи щодо забезпечення паливом нових станцій. Це - збільшення видобутку газу на шельфі до 2 і більше мільярдів кубометрів в рік (силами держпідприємства «Чорноморнафтогаз»), реконструкція Глібовського газосховища, будівництво нових магістральних газопроводів по Криму від західної частини півострова в центр і їх розведення, а також будівництво нового газопроводу з Краснодарського краю в Крим», - повідомив пан Єгоров.
 
Новий газопровід Крим-Кубань буде прокладений по дну Керченської протоки і приєднаний до існуючого трубопроводу Джанкой-Феодосія-Керч. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», вночі в Криму були перебої з електроенергією. Однак, цю проблему вдалося вирішити за 3 години. Зараз у будинку відключених абонентів повернули електроенергію.
 
Коментарі (0)