ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКрим скаржиться на нестачу води

Крим скаржиться на нестачу води

В окупованому Криму не вистачає води для зрошування земель. На півострові є вода лише для питного водопостачання.

В окупованому Криму досі не вирішено питання забезпечення водою для поливу сільськогосподарських земель. Про це в ефірі радіо розповів так званий голова Державного комітету з водного господарства і меліорації Криму Ігор Вайль, передають «Новости Крима».

«Зараз говорити про зрошення не доводиться. Нам вистачає води поки тільки на забезпечення питного водопостачання. При цьому вже розроблена програма по сільському господарству, яка передбачає заміну культур, таких як, наприклад, рис. До того ж планується будівництво ставків-накопичувачів з Малого Салгиру та інших джерел для поливу», - зазначив пан Вайль.

Він підкреслив, що опріснення морської води не допоможе вирішити проблему поливу, оскільки установка опріснювальних установок дорога, що збільшить собівартість вирощуваної продукції в десятки разів. Частково заповнити дефіцит води допоможе очистка стічних вод.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у роботу Керченської переправи внесли корективи. Зокрема, поромні перевезення не будуть здійснювати вдень кілька діб. Наразі там спостерігаються черги із сотень автомобілів.

 
Коментарі (0)