ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКрим відрікається від дніпровської води

Крим відрікається від дніпровської води

Дніпровська вода в Криму є. Проте, кримчани не хочуть її «розганяти» по півострову. Причина – відсутність грошей на електрику для насосів.

Вода в Крим надходить, але кримчани самі не хочуть її «розганяти» по півострову через відсутність грошей на електрику для насосів. Про це повідомив Представник Держагентства з водних ресурсів України В’ячеслав Розгон виданню Forbes.

За словами пана Розгона, вода в Криму є. 19 березня 2014 Україна востаннє офіційно запускала дніпровську воду в Північно-Кримський канал. «Умовна межа Криму починається на 107-му кілометрі каналу. Повністю перекрити канал неможливо, тому що це переливна дамба, стандартне гідротехнічна споруда. Забезпечується з одного боку рівень, з іншого боку рівень, і за різницею вважається поставлена вода. Тому вода за 107-м кілометром є», – пояснює В’ячеслав Розгон.
 
До того ж, за словами Розгона, вода є і далі. Перша насосна станція на території Криму знаходиться на 208 -му кілометрі, смт. Переможний в районі Джанкоя. Її незаконно включали 28 квітня, і встигли перекачати близько 5 млн кубометрів води.
 
Раніше голова Рескомводгоспу Криму Ігор Вайль заявив, що води вони не отримують. 18 травня перша кримська вода прийшла в Феодосію і Судак. Проект перекидання води з передгірних водосховищ на схід півострова реалізований через річки Салгир і Біюк-Карасу руслом Північно-Кримського каналу.
 
До речі, на думку Ігоря Вайля, якість води, що поступає з Тайганського водосховища перевершує якість води з Дніпра.
 
Коментарі (0)