ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-2025Крим забезпечений газом на опалювальний період

Крим забезпечений газом на опалювальний період

Кримчан заспокоїли - у сховках республіки достатньо газу, аби прийдешній опалювальний сезон пройшов без сюрпризів. У Глібовському ПСГ обсяг закачаного газу становить 113% від плану.

У кримських газосховищах накопичено достатньо «блакитного» палива для гарантійного проходження опалювального сезону на півострові. Про це заявив «Міністр ЖКГ республіки» Олександр Жданов, - повідомляють «Новини Криму».

«Станом на 10 жовтня обсяг природного газу, закачаного в поточному році в Глібовське підземне сховище газу (ПСГ), склав 581,4 млн кубометрів, що становить 113% від плану», - зазначив він.

За словами Жданова, з урахуванням закачування в ПСГ накопичено 1,245 млрд кубометрів активного газу. «Зазначеного обсягу природного газу достатньо для гарантованого проходження опалювального періоду», - підкреслив він.

При цьому додав, що видобуток «блакитного» палива при річному плані 2 млрд кубометрів склав 1,54 млрд куб м (77%).

Також пан Жданов повідомив, що на випадок значних похолодань або виникнення аварійних ситуацій на газотранспортних системах кримським урядом затверджено графік переведення підприємств-регуляторів на резервні види палива та обмежень поставок природного газу.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, опалювальний період в Україні стартує з 1 листопада. Однак, при різкому зниженні температури, він може початися і раніше.

 
Коментарі (0)