ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКримчан не залишать без води

Кримчан не залишать без води

Кримчанам обіцяють безперебійне водопостачання. Запасу наливних водосховищ вистачить для забезпечення водою всіх споживачів.

Запасу води в наливних кримських водосховищах достатньо для забезпечення кримчан водою. Про це заявив Голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов, як повідомили «Україні Комунальній» у прес - службі відомства.

«Незважаючи на минулі дощі, рівень наповнюваності природних водосховищ - 20-30 %. Тому ми значно збільшили закачування води в наливні водосховища, вони будуть повністю заповнені. Їх запасу вистачить для забезпечення кримчан водою», - запевняє голова Ради міністрів Криму.
 
Так за офіційними даними, в наливні водосховища Криму подано 83 млн кубометрів дніпровської води. У свою чергу, як повідомив перший заступник глави Республіканського комітету АРК з водогосподарського будівництва і зрошуваного землеробства Едіп Гафаров, це на 30 млн кубометрів більше, ніж за аналогічний період минулого року.
 
Так, в даний час наповнення наливних водосховищ становить 115,8 млн кубометрів води , або 79,7% від проектного об'єму. До завершення роботи Північно - Кримського каналу планується подати до наливні водосховища Криму ще 37,9 млн кубометрів дніпровської води.
 
Для наповнення водосховищ в необхідних обсягах Рескомводгосп має намір клопотати перед Державним агентством водних ресурсів України про продовження роботи Північно - Кримського каналу до 20 жовтня.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Кабінет Міністрів виділив Держагентству водних ресурсів 44 млн грн для оплати вартості електроенергії, необхідної для заповнення водосховищ та інших водних об'єктів Криму.
 
Коментарі (0)