ГоловнаНовини ЖКГЖитлоКримчанам обіцяють допомогти з придбанням житла

Кримчанам обіцяють допомогти з придбанням житла

Крим планують підключити до програми доступного житла для молодих сімей. Жителі півострова зможуть купувати квартири за принципом «30/70».

Рада Міністрів Криму планує реалізувати програму «Забезпечення житлом молодих сімей» на території анексованого півострова. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Радміну.

У рамках впровадження програми, уряд автономної республіки доручив органам влади надати в Міністерство будівельної політики і архітектури Криму списки молодих сімей півострова, які потребують житло .

«Районним державним адміністраціям та виконавчим комітетам міських рад Криму необхідно провести роботу з молодими сім'ями та одинокими молодими громадянами, які перебувають на квартирному обліку і потребують поліпшення житлових умов. На підставі наданих списків буде сформована заявка на виділення з федерального бюджету коштів на фінансування соціальних виплат молодим сім'ям на придбання житла. Суть програми в тому, що держава компенсує молодим сім'ям тридцять відсотків від вартості житла, за умови, що площа становить до сорока двох квадратних метрів, при орієнтовній вартості одного квадратного метра двадцять чотири тисячі рублів», - пояснили в прес-службі.

Програма «30/70» передбачає, що громадяни, які зареєстровані в державній черзі на покращення житлових умов, мають можливість отримати державну підтримку, яка полягає у сплаті державою 30 відсотків вартості нормативної площі доступного житла, при цьому громадянин вносить на свій поточний рахунок, відкритий в уповноваженому банку, кошти в обсязі 70 відсотків вартості будівництва (придбання) доступного житла.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», вітчизняний ринок нерухомості перебуває в стані напівнепритомності», проте, експерти бачать в цьому і позитив, кажуть, настав момент, коли ціни на житло досягли мінімальної позначки, і цим варто скористатися

 
Коментарі (0)