ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГКримчанам «переграють» тарифи на ЖКП

Кримчанам «переграють» тарифи на ЖКП

У зв'язку з повним переходом на рублі, у Криму вирішили переглянути тарифи на житлово-комунальні послуги. Самопроголошена влада півострова обіцяє, що тарифи переведуть у відповідності з еквівалентом у гривнях, про підвищення цін на ЖКП поки мова не йде.

Державний рада самопроголошеної Республіки Крим підніме питання про затвердження тарифів на комунальні послуги, які будуть діяти в регіоні у перехідний період. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Ради Міністрів РК.

Тарифи будуть ті, які діяли раніше, їх перерахують в рублі, заявив нелегітимний Перший Віце-прем'єр Криму Рустам Теміргалієв
 
«Це будуть українські тарифи без індексації. Ніяких відчутних підвищень тарифів найближчим часом в Криму не буде», - сказав пан Темиргалієв. Надалі формуванням тарифів займеться спеціальний орган.
Нагадаємо, 1 червня Крим повністю відмовився від української гривні. Сепаратистська влада півострова запевняла громадян, що в Криму досить карбованцевої готівки. Як виявилося пізніше, «готівки» на півострові все ж менше, ніж необхідно. Особливо це торкнулося купюр дрібного еквівалента. Цей інцидент викликав напад паніки у кримчан - вони почали змітати товари з полиць магазинів, витрачати всі гроші в гривнях.
 
Валютна проблема торкнулася і галузі ЖКГ. Зокрема, в повідомленні йдеться, що у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року кримчани оплатили послуги водопостачання на 2 млн грн менше. Платіжна дисципліна населення Криму щодо оплати ЖКП впала в порівнянні з попереднім роком. У Криму вважають, що в цьому винні не самі кримчани, а банківська система.
 
Коментарі (0)