ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійКримчанам загрожують аварійні дерева

Кримчанам загрожують аварійні дерева

У Сімферополі близько тисячі аварійно-небезпечних дерев, які становлять загрозу для життя населення, тому питання про їх знесення зараз дуже актуальне.

Цього року тендер на проведення знесення аварійно-небезпечних дерев у Сімферополі виграло міське управління ГСЧС України в Криму. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Сімферопольської міської ради.

За словами начальника управління житлово-комунального господарства міської ради Анатолія Рогова, ця організація достатньо серйозна для спила дерев технікою і підготовленим особовим складом, «У нас в місті за актами порядку 1 тисяча аварійно-небезпечних дерев, які становлять небезпеку і їх необхідно видалити з вулиць. В основному знесенню підлягають висохлі хвойні дерева, а також старі тополі заввишки 30-40 метрів» - підкреслив чиновник.

«На ці заходи в міському бюджеті цього року заплановано 200 тисяч гривень. Звичайно, хотілося б більше, але такі реалії. Знесення одного дерева, залежно від обсягу робіт, коштує від 150 до 3-х тисяч гривень. Ми плануємо цього року ліквідувати порядку 150-170 віджилих дерев», - підкреслив начальник управління ЖКГ.

При цьому він додав, що в житловій зоні за станом прибудинкових територій ведуть спостереження районні ЖЕО, які також займаються обрізкою аварійно-небезпечного сухостою. «Міськсвітло» і «Крименерго» звільняють електричні мережі від розрослися гілок за своїм планом.

«Відомо, що життя дерева має певну тривалість. Як людина. Одина живе 40 років, а інша - 100. З деревами треба працювати - їх необхідно підрізати, окультурювати - існує цілий комплекс заходів. Тому нам явно недостатньо виділяються на ці справи засобів. Щотижня від городян у службу 1563 надходить, в залежності від погодних умов, від 2 до 10 заявок на спіл старих дерев. Після комісійного обстеження приймається рішення про необхідність зносу кожного дерева. Якщо при негоді гілка впала сама, прибрати її, за наявності оплати, повинні за 2-3 години. Заминки трапляються - за відсутності необхідного фінансування. І часто нам доводиться не планово працювати, а в оперативному порядку ліквідувати з проїжджої частини те, що вже впало саме», - зауважив Анатолій Рогов.

Натомість спиляних дерев у кримській столиці, за словами Рогова, щорічно висаджуються молоді дерева і кущі. Так, за інформацією управління, тільки з початку цього року в Сімферополі на прибудинкових територіях, біля підприємств, організацій та установ, а також у парках і скверах було висаджено більше півтори тисячі молодих саджанців.

 
Коментарі (0)